• Sikker håndtering af patientdata

    Alle data håndteres i et krypteret system
    og gemmes på sikre netværk
  • Kvalitet og kvalitetsstyring

    Vi har implementeret den danske kvalitetsmodel (DDKM) i samarbejde med institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet
  • MR-billeder af en høj kvalitet

    Vores MR scanner af mærket Philips, er en 1,5 Tesla højfeltscanner, som leverer billeder i høj kvalitet.
  • Her kan du parkere gratis

    ... lige uden for klinikken. Her findes også hjertestarteren.
  • Registrér dig med dit sundhedskort i vores ankomstterminal

    ... eller indtast dit CPR nummer, hvis du har glemt dit kort. Nu kan vi se, at du er ankommet i vores patientjournalsystem.
  • Venteværelset

    Kig på rolige still-billeder, lyt til dæmpet musik eller læs vores seneste patienttilfredshedsanalyse, mens du venter til det er din tur.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Hvad er MR-scanning?

MR er en forkortelse for Magnetisk Resonans. Nogle af kroppens atomer vil i et kraftigt magnetfelt kunne optage lidt energi fra en radiobølge med en bestemt frekvens - der skal være resonans med radiobølgen. Frekvensen afhænger af magnetens feltstyrke. Med de magneter, som anvendes til undersøgelse af mennesker, f.eks. MR-scanneren ved MR-scanner.dk, vil frekvensen af radiobølgen være ca. 64 Mhz altså lidt lavere end FM-radioens frekvensområde.

Energien afgives igen som en svag radiobølge, som man kan måle med en radioantenne. En MR-scanner består derfor af en kraftig magnet, en radiosender og radiomodtager, antenner samt en hurtig computer, som kan beregne og omdanne radiosignalet til et billede.

Den magnet som anvendes skal være meget avanceret, for magnetfeltstyrken skal som udgangspunkt være fuldstændig homogen i den kropsregion som undersøges. Men man er også nødt til meget præcis at variere magnetfeltet, for på den måde at opnå, at radioenergien kun afsættes i et enkelt lille punkt i kroppen. Systematisk kan et billede således opbygges punkt for punkt indtil det færdige billede er dannet. Et billede består i op til 1024x1024 punkter, dvs. godt 1 million punkter

Skanneren indeholder derfor også "gradientspoler", som er betegnelsen for de elektromagneter, som varierer magnetfeltstyrken. Gradientspolerne frembringer samtidig en række bankelyde, som for nogen mennesker opfattes som ubehagelig, på andre nærmest søvndyssende.

Til dem, som måtte ønske det kan vi tilbyde høreværn/høretelefoner med musik eller ørepropper.

Alle kroppens atomer undersøges ikke, der måles kun signaler fra brintatomer – eller rettere brintprotonerne. De findes i stort antal i alle vævstyper og -væsker. Styrken af det svage signal, som kommer tilbage afhænger derfor både af antallet af brintatomer i vævet, men også af, hvor længe energien bliver tilbage i vævet. Ved at variere hastigheden, hvormed radiopulse sendes til patienten, og tiden inden der måles et svarsignal (ekkotid), kan man, udover at danne et anatomisk billede af organerne, få et fingerpeg om vævets sammensætning af f.eks. muskel, fedt, sener og andet blødt væv.

Noget af radiobølge-energien afgives til det omgivende væv som varme.

Det er derfor rigtigt, når nogle patienter oplever en varmefornemmelse i den undersøgte kropsdel. Luftventilationen i skanneren vil sørge for, at varmen ikke føles ubehagelig – måske nærmere tværtimod.

Ved en MR-scanning undersøger man kroppen med flere forskellige radiopulshastigheder og ekkotider. Kombinationen af pulstid og ekkotid kalder man en scansekvens. Hver scansekvens danner en række billeder. En sekvens tager fra 1 til 7 minutter, typisk 4-5 minutter. Det er vigtigt, at man ligger stille, mens sekvensen kører, ellers bliver billeder uskarpt eller forvrænget.

Det er derfor vigtigt, at man ligger behageligt og komfortabelt inden undersøgelsen starter, især med den kropsdel, som skal undersøges. Undersøgelsen kan afbrydes til enhver tid i skanningsforløbet, men hvis man afbryder midt i en sekvens, går hele sekvensen tabt, og må startes forfra. Hvis man gerne vil tale med personalet under skanningen, er det derfor bedst i de korte pauser mellem scan-sekvenserne.

En skanning tager normalt en ½ time sammenlagt. Det er en god idé at få overstået et evt. påtrængende toiletbesøg inden skanningen påbegyndes.

Her finder du os:

mr location

AFDELING I HORSENS
Meteorvej 9 (B), 
8700  Horsens

mr location

AFDELING I HEDEHUSENE
Guldalderen 20 (B),
2640  Hedehusene


Kontakt os på
tlf. 70 20 30 02
eller
fax 69 13 15 55

Uden for åbningstiden kan vi kontaktes på mail: kontakt@mr-scanner.dk

Åbningstider.

Telefonen er åben mandag til fredag 08.30-12.00 og fra samt 12.30-14.00

Udenfor åbningstiderne kan du skrive til os på: kontakt@mr-scanner.dk

Vi udfører MR-scanninger både på hverdage og i weekender
– alt efter behov.

Hvad er MR-scanning?

MR er en forkortelse for Magnetisk Resonans. Nogle af kroppens atomer vil i et kraftigt magnetfelt kunne optage lidt energi fra en radiobølge med en bestemt frekvens - der skal være resonans med radiobølgen. Frekvensen afhænger af magnetens feltstyrke. Med de magneter, som anvendes til undersøgelse af mennesker, f.eks. MR-scanneren ved MR-scanner.dk, vil frekvensen af radiobølgen være ca. 64 Mhz altså lidt lavere end FM-radioens frekvensområde

Læs mere

Bemærk! Dette site benytter cookies og lignende teknologi for at forbedre brugeroplevelsen!
Ok